« Všetky články

Odkazprestarostu.sk zamyká diskusie

Koncom roka 2013 sme prišli so základnými pravidlami diskusie na portáli Odkazprestarostu.sk. Prečo má mať diskusia svoje pravidlá, sme vysvetlili v blogu. Hlavným dôvodom bola snaha o zdravú, slušnú a konštruktívnu diskusiu, ktorá vytvára priestor na zdieľanie cenných skúsenosti a postrehov týkajúcich sa podnetov zverejnených na portáli. Odkazprestarostu.sk je tu, okrem iného, aj preto, aby zlepšoval dialóg medzi obyvateľmi a samosprávou. A určite nám dáte zapravdu, že to sa nepodarí vulgarizmami ani urážlivými príspevkami voči pracovníkom samosprávy či užívateľom z radov obyvateľov. Bohužiaľ, vyskytovali sa čoraz častejšie a pri stále rastúcom počte miest a užívateľov nedokážeme na všetky urážlivé príspevky reagovať dostatočne rýchlo. Na Odkazprestarostu.sk ale takéto správanie nechceme a nemôžeme tolerovať, a preto sme sa rozhodli diskusie zamknúť. Vkladať komentáre pod jednotlivé podnety už bude možné len po vytvorení si užívateľského konta na Odkazprestarostu.sk.

Čo sa mení?
Pre pridanie príspevku do diskusie bude nutné sa prihlásiť na náš portál.

Obrázok č.1.

obr 1

Pred prihlásením bude potrebné vytvoriť si na Odkazprestarostu.sk profil. Ten bude verifikovaný pomocou e-mailu. Náš systém na používateľom uvedenú adresu odošle notifikáciu. Až po jej potvrdení bude možné prispieť komentárom pod jednotlivé podnety.

Obrázok č. 2.

obr 2

V prípade, že používateľ má vytvorený profil na Odkazprestarostu.sk, ale nejde mu vložiť komentár, náš systém ho vyzve, aby dodatočne verifikoval svoju emailovú adresu. Komentár sa uloží, a až po potvrdení notifikačnej správy sa zobrazí na portáli.

Veríme, že vás táto zmena neodradí v používaní Odkazprestarostu.sk a zapájaní sa do diskusií, ale naopak prispeje k tomu, aby ste v nich našli informácie, ktoré majú hodnotu.

Ďakujeme.

Jakub Kmeť, Michal Šimonfy a Mária Žuffová

 

2 komentáre


Pridať komentár

Comments RSS and TrackBack Identifier URI ?

Peter

No neviem, diskusie k podnetom podla mojich skusenosti castejsie prispievali k samotnemu podnetu, nez ze by mu skodili. Ak by zavedenie registracie znizilo pocet takychto podnetnych diskusnych prispevkov, bola by to podla mna skoda – vacsia skoda, nez ze sa niekto urazi kvoli nejakemu nevhodnemu prispevku. Je to ako v beznom zivote – tiez nezijete v idealnom svete, ale musite spolunazivat s ludmi, ktori nie vzdy su k vam prijemni. Tiez to moze uskodit rozsireniu OPS, ak sa portal zacne profilovat menej ako otvoreny a viac ako pre akusi uzavretu komunitu. Ale ok, nejako ste sa rozhodli, tak asi sami uvidite, co to prinesie.

21 apríla, 2015 6:58 pm

Peter

Dobry den, suhglasim s Petrovym prispevkom. Okrem toho si myslim, ze by podnetom pomohla akasi moznost hlasovat za dany podnet. Tak by zodpovedna organizacia mohla lahsie prioritizovat, ktorym podnetom sa venovat prednostne. Pripadne ktory podnet zamietnut z dovodu, ze s podnetom/navrhom nesuhlasia ostatni obyvatelia.

14 marca, 2017 1:35 pm

Pridať komentár