« Všetky články

Dobrovoľníci pomáhali na Fajnorovom nábreží

Časť detského ihriska na Fajnorovom nábreží získalo včera nový vzhľad vďaka spolupráci MČ Bratislava-Staré Mesto, portálu Odkazprestarostu.sk a firemných dobrovoľníkov.

Detské ihrisko na Fajnorovom nábreží v Bratislave patrilo dlhodobo k neriešeným podnetom na portáli Odkazprestarostu.sk. Okrem toho, že ihrisko bolo zanedbané, rodičov trápil aj zle umiestnený vchod priamo z parkoviska, ktoré počas dňa intenzívne využívajú autá aj autobusy. Ako v odpovedi na podnet uviedol Tomáš Halán, hovorca MČ Staré Mesto, do ihriska sa už roky neinvestovalo preto, že pozemok pod ním nepatrí mestskej časti. Tá si ho len prenajíma od spoločnosti Verejné prístavy. Navyše, pozemok býva pomerne často zaplavovaný. Preto sa portál Odkazprestarostu.sk a MČ Bratislava-Staré mesto rozhodli, že sa ihrisko pokúsia upraviť za pomoci dobrovoľníkov. O tom, v akom stave sa ihrisko pôvodne nachádzalo sa môžete presvedčiť na adrese http://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/992/zanedbane-ihrisko-s-nevhodnym-vchodom

Prvé úpravy ihriska boli zrealizované už v rámci júnového podujatia firemného dobrovoľníctva Naše mesto, počas ktorého dobrovoľníci z ČSOB ihrisko vyčistili od odpadkov a časť preliezok vybrúsili a namaľovali novými farebnými nátermi. Včera dali dobrovoľníci do poriadku ďalšiu časť ihriska. Budúcu jar sa bude v úprave ihriska pokračovať. MČ Staré mesto prisľúbila, že v tomto období premiestni aj vchod do ihriska na stranu, kde nie je doprava a nehrozí pre deti žiadne nebezpečenstvo. Tento podnet z portálu Odkazprestarostu.sk tak bude do jari vyriešený a dobrovoľnícke podujatia sa zaradia k ďalším príkladom účinnej spolupráce samosprávy, neziskových organizácií a občanov, ktorí majú chuť sami prispieť k zlepšeniu verejných priestorov.


Pridať komentár