« Všetky články

Odkazprestarostu.sk už aj v Prievidzi

Prievidza, 11.október 2012. – Inštitút pre dobre spravovanú spoločnosť a Mesto Prievidza oficiálne spustili v týchto dňoch do užívania portál www.odkazprestarostu.sk. Mesto Prievidza sa, ako prvá samospráva v Trenčianskom kraji, zapojilo do projektu, ktorý občanom prináša moderný spôsob komunikácie o problémoch samosprávy.

Ste s niečím v Prievidzi nespokojní? Nepáči sa vám neporiadok v uliciach? Prekážajú vám rozbité chodníky, poškodené lavičky či zanedbané parky? Chýbajú vám smetné koše alebo priechody pre chodcov? Od októbra o tom môžete dať vedieť mestským úradníkom prostredníctvom portálu Odkazprestarostu.sk.

Odkazprestarostu.sk je jednoduchým a účinným nástrojom, prostredníctvom ktorého môžu občania nahlasovať samospráve každodenné problémy vo svojom okolí. Prievidžania budú mať zároveň príležitosť vyjadriť mieru spokojnosti s riešením ich podnetov zo strany mesta. To umožňuje samospráve prezentovať výsledky svojej práce. Odkazprestarostu.sk sa tak stáva novým spôsobom komunikácie pre obyvateľov Prievidze so svojím mestom.

Používanie portálu je veľmi jednoduché, intuitívne, a ak si prajete, aj anonymné. Stačí, keď na portáli vyplníte stručný formulár – pár vetami opíšete problém, ktorý vás trápi, na mape označíte, kde sa nachádza a priložíte fotku, urobenú napríklad mobilom, ktorá ho zachytáva. Podnet je následne preposlaný pracovníkom samosprávy, ktorí ho majú riešiť. Ich odpovede sú, rovnako ako podnety obyvateľov, zverejnené na portáli, takže každý Prievidžan môže sledovať ako sa jednotlivé podnety vyvíjajú. „Práve otvorenosť komunikácie medzi obyvateľmi a samosprávou je v porovnaní s klasickou e-mailovou komunikáciou najväčšou výhodou portálu. Prispieva k väčšej prehľadnosti pri riešení problémov a k posilneniu vzťahu obyvateľov mesta a radnice,“ zdôraznil Ctibor Košťál, riaditeľ Inštitútu pre dobre spravovanú spoločnosť.

Portál bol po prvýkrát spustený v Bratislave vo februári 2010. Odvtedy sa stal dobre fungujúcou súčasťou komunikácie samosprávy s obyvateľmi aj v ďalších mestách a viedol k jej zlepšeniu. Do dnešného dňa prispel portál k vyriešeniu už 521 problémov, ktoré nahlásili občania.

Pre viac informácií kontaktujte prosím:

Jakub Kmeť, koordinátor portálu Odkazprestarostu.sk v Prievidzi, zastupujúci Inštitút pre dobre spravovanú spoločnosť, e-mail: jakub.kmet@odkazprestarostu.sk,

Michal Ďureje, hovorca mesta Prievidza, e-mail: michal.dureje@prievidza.sk,

4 komentáre


Pridať komentár

Comments RSS and TrackBack Identifier URI ?

Peter Tomášik

Dobrý deň,
chcem navrhúť, či by bolo možné umiestniť na ul.Ratisalvova na cestu pred základnou školou retardéry z dôvodu bezpečnosti pre deti, ktoré prichádzajú a odchádzajú zo školy alebo aspoň zábradlie na chodník, ktoré oddelí chodník od cesty.
Ďakujem.

20 októbra, 2012 5:35 am

Peter Tomášik

Dobrý deň,
bolo by možné ešte pred zimou zaplátať diery na ul. Vinohradnícka, hlavne na jej začiatku, kde sa napája na ul. Záhradnícka?
Voda a mráz dotrhá asfalt ešte viac a budú po zime na nej ešte väčšie diery.
Ďakujem.

20 októbra, 2012 5:38 am

Martin Drozd

Pán Tomášik, pokiaľ chcete podnet riešiť, založte ho konkrétne ako podnet, nie k diskusii o rozšírení aj na Prievidzu.

21 februára, 2013 7:55 am

BennyKulka3

I noticed that it’s hard to find your site in google, i found it on 26th spot, you should build some quality backlinks to rank it in google and increase traffic. I had the same problem with my website, your should search in google for – k2 seo services – it helped me a lot

28 decembra, 2013 12:17 am

Pridať komentár