« Všetky články

Ako nás podporiť

V posledných týždňoch nám prišlo niekoľko emailov s otázkou ako je možné Odkazprestarostu.sk podporiť. V prvom rade všetkým, ktorí nás podporili, podporujú alebo chcú podporiť, ďakujeme. Vaša podpora v akejkoľvek podobe je pre nás dôležitá. Vďaka nej vieme, že Odkazprestarostu.sk, ako nástroj komunikácie so samosprávou, má zmysel a prináša vám úžitok, a tiež nás povzbudzuje, aby sme služby portálu Odkazprestarostu.sk vylepšovali a rozširovali aj aktivity pre komunitu, ktorá sa okolo neho vytvára.

A čo sa týka odpovede na samotnú otázku ako nás podporiť – spôsobov je viacero, môžete si vybrať ten, ktorý vám najviac vyhovuje:

1. dve percentá z dane

Podporiť nás môžete aj venovaním vašich 2 % zo zaplatenej dane. Ako na to sa dozviete tu.

2. darcovská SMS

Darcovská SMS správa je správa, ktorú zákazník prijme a ktorá je do 31.januára 2013 spoplatnená sumou 1 euro a od 1.februára 2013 sumou 2 eurá. Obdarovaný dostane 96% ceny z každej darcovskej SMS správy. Ak nás chcete podporiť darcovskou SMS správou, pošlite SMS správu v tvare DMS ODKAZ (DMS medzera ODKAZ) na číslo 877 spoplatnenú bežnou cenníkovou cenou operátora. Mobilní operátori odvádzajú 100% z každej darcovskej správy. Viac info o mechanizme DMS (Donor Message Service), ktorý na Slovensku spravuje Fórum donorov, nájdete na www.darcovskasms.sk.

3. cez darcovský portál Dobrakrajina.sk

Portál www.dobrakrajina.sk, ktorý spravuje Nadácia Pontis, si vyžaduje pre poskytnutie daru registráciu, ktorá je však veľmi jednoduchá a zaberie vám maximálne minútu, dve. V Dobrej krajine žijú vedľa seba viaceré projekty, ktoré sa rôznym spôsobom snažia zlepšovať svoje okolie a život konkrétnych ľudí. Ak sa rozhodnete podporiť Odkazprestarostu.sk, v Dobrej krajine si môžete vybrať spôsob podpory, ktorý vám vyhovuje – on-line platbu, platbu cez internet banking a platbu kreditnou kartou. Výšku darovanej sumy si určuje darca.

4. cez darcovský portál Ludialudom.sk

Pre darovanie cez portál www.ludialudom.sk nie je potrebná registrácia. Ludialudom.sk je rovnako ako Dobrá krajina priestorom, kde možno podporiť viacero neziskových organizácií a ich projektov, ako aj konkrétnych ľudí, ktorí sa z rôznych dôvodov ocitli v núdzi. Portál umožňuje tiež on-line platby, platby cez internet banking alebo platby platobnou kartou. Výška darovanej sumy je tiež ľubovoľná a určuje si ju darca. Ak chcete Odkazprestarostu.sk podporiť cez tento darcovský portál, môžete tak urobiť tu.

5. a, samozrejme, podporí nás akákoľvek spätná väzba

Aby sme mohli služby Odkazprestarostu.sk zlepšovať a viac prispôsobovať vašim potrebám, musíme ich najskôr poznať. Ak ste Odkazprestarostu.sk vyskúšali, dajte nám vedieť, ako ste boli spokojní s používaním portálu, odpoveďou samosprávy, aké doplňujúce informácie vám chýbali, aké ďalšie služby by ste na portáli privítali a do akých aktivít by ste sa radi zapojili (dobrovoľnícke akcie, vzdelávacie aktivity atď.).

Ďakujeme.

2 komentáre


Pridať komentár

Comments RSS and TrackBack Identifier URI ?

František Hrbáň

Pán starosta.Chcel by som sa opytať či sa neuvažuje o vytvorenie poriadkových hliadok.
Jedná sa o kontolu čistoty v okoly domu a odpratavaní snehu.Kedže to nikto nekontroluje
ta sme mali aj tento zasneženy rok odhrnuté.Sneh bol odhrnuty ako keby to robil niekto zadarmo./Trohu pred vchodom a okolo domu nič./Pomohla by iba kontrola a nasledná pokuta.
6,4,2013 Hrbáň František Dakujem

6 apríla, 2013 6:30 am

Mária Bulková

Dobrý deň, pán Hrbáň, ak chcete podať podnet pre starostu, musíte vyplniť formulár na http://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/pridat-podnet. Ak by ste nám aspoň uviedli vašu obec, mohli by sme ho poslať prípadne za vás. Chcem vás ale upozorniť, že zatiaľ portál funguje len v niektorých obciach a mestách Slovenska.

8 apríla, 2013 8:40 am

Pridať komentár