« Všetky články

Zlaté vedro Milana Capáka získalo mesto Trnava

Tlačová správa

Odkazprestarostu.sk zverejnil hodnotenie samospráv za prvý štvrťrok 2013 a odovzdal prvé ocenenie Zlaté vedro Milana Capáka mestu Trnava.

Prvé miesto v hodnotení Odkazprestarostu.sk za prvý štvrťrok 2013 obhájila Trnava. Druhú a tretiu priečku v hodnotení prínosu práce samospráv obsadila Prievidza a bratislavská mestská časť Nové Mesto. Prvýkrát dostanú najlepšie samosprávy aj symbolické ocenenie Zlaté vedro Milana Capáka. „Rozhodli sme sa preň, lebo si myslíme, že je správne vyzdvihnúť samosprávy, ktoré si robia svoju prácu poctivo. Zároveň sme chceli, aby toto ocenenie odovzdával niekto, kto sám prispel k tomu, aby sa v jeho meste či obci žilo lepšie. Preto Zlaté vedro Milana Capáka,“ hovorí Mária Bulková, koordinátorka Odkazprestarostu.sk. Hoci tento krát sú samosprávy hodnotené za svoju prácu len za prvý štvrťrok, ocenenie bude ďalej udeľované za celoročné výsledky samospráv na portáli.

Okrem riešenia podnetov bola hodnotená aj úroveň komunikácie samospráv s občanmi. Aj v tejto kategórii si najlepšie viedla Trnava, nasledovaná Prievidzou a bratislavskou mestskou časťou Staré Mesto. Na opačnom konci rebríčka prínosu práce samospráv sa opakovane nachádza mesto Žilina, ktoré podnety občanov na  portáli Odkazprestarostu.sk ignoruje. Na podnety v prvom štvrťroku 2013 nereagovali ani Šaľa, Vinodol a 4 bratislavské mestské časti – Devínska Nová Ves, Podunajské Biskupice, Vrakuňa a Záhorská Bystrica.

V porovnaní s celoročným hodnotením za rok 2012 si polepšili obec Dobšiná a bratislavské mestské časti Rača, Staré Mesto a Spišská Nová Ves. Naopak, výrazne horšie sa umiestnili mestá Banská Bystrica, Kežmarok či Prešov.

Komplexnejšie hodnotenie samospráv zapojených do Odkazprestarostu.sk zaviedol Inštitút pre dobre spravovanú spoločnosť tento rok. „Zohľadňuje rozdielnu náročnosť podnetov zasielaných na portál Odkazprestarostu.sk. Za vyriešenie podnetu o opravení cesty či chodníka, ktoré je časovo aj finančne náročné, tak dostane samospráva viac bodov ako napríklad za pokosenie trávy alebo osadenie nového smetného koša. Hodnotenie neberie do úvahy len úspešnosť, ale aj celkové množstvo vyriešených podnetov, podľa ktorého sa stanovuje poradie indexu prínosu práce samosprávy,“ vysvetľuje Ctibor Košťál, riaditeľ Inštitútu.

Informácie k hodnoteniu Odkazprestarostu.sk za 1. štvrťrok 2013:

Za prvý štvrťrok poslali občania spolu 716 podnetov 28 hodnoteným samosprávam, z ktorých Červeník sa do projektu zapojil až začiatkom marca, a teda bol hodnotený len za jeden mesiac spolupráce.

Hodnotené neboli mestá Hlohovec, Piešťany a Svätý Jur, ktoré sa zapojili až po marci 2013. Rovnako neboli hodnotené ani Svidník, Babín a 3 mestské časti Bratislavy (Čunovo, Devín, Rusovce), nakoľko v prvom štvrťroku ich obyvatelia neposlali na portál ani jeden podnet.

Viac fotografií z podujatia si môžete pozrieť tu: https://www.dropbox.com/sh/vm6n28f7vpd4sgi/poShWxatPC

Grafy a tabuľky s výsledkami hodnotenia si môžete pozrieť tu.

Všetkým samosprávam ďakujeme za spoluprácu a prajeme im, aby aj naďalej dokázali čo najefektívnejšie využiť všetky svoje možnosti pri riešení zaslaných podnetov a ich verejnej komunikácii.

20 komentárov


Pridať komentár

Comments RSS and TrackBack Identifier URI ?

Franeková

Jedna vec je, ze samosprávy reagovali na podnet, iná vec je ako. Ja som napr. na moju sťažnosť dostala rozsiahlu odpoveď, kde p. starosta vysvetľoval prečo je stav taký, aký je a že vlastne moja sťažnosť je úplne neoprávnená. Podotýkam, že to bola jedna z ocenených samospráv.
Podnety by mali byť pre starostov informáciami čo je pre občanov nebyhovujúce a čo treba napraviť. Mali by hľadať riešenia ako veci zlepšiť. Nie je to hra na otázky a odpovede.

26 júla, 2013 7:11 am

jaro lesnak

Mali by hľadať riešenia ako veci zlepšiť.

To sa mi paci!

toz, vyhrnme si rukavy
a podme nato :-))

11 augusta, 2013 8:04 pm

jaro lesnak

Mali by hľadať riešenia ako veci zlepšiť.

To sa mi paci!

toz, vyhrnme si rukavy
a podme nato :-))

problem, ktory uz dlhsie trapi mna, sa vola:

RopuchaOdpornaEnormnePaskudna

[Žiaľ pri ROEP v našej obci som ešte nebol v obci, preto sa zdržím komentára. Neviem posúdiť do akej miery to ovplyvňuje starosta, ale zrejme najviac zo všetkých občanov v obci. Venujte sa tomu všetci, najmä zvolená komisia musí pracovať aktívne a max. zodpovedne, lebo je to záležitosť, ktorá sa dá neskutočne do……. a na večné veky amen. Už to nikdy a nikto potom nedá do poriadku.

Obec Dubinné, Viktor Hvišč, 1.8.2013]

Robite mi coraz vacsie starosti,

vazeny pan starosta
nemenovanej obce okresu Svidnik,

nie, vazne: V utorok 6. jula t.r. mi bol doruceny – hned to bude – Obvodny urad Svidnik, 31.7.2013 – Rozkaz o ulozeni sankcie za priestupok – hm, hm – blablablava:
Pokuta je prijmom obce Radoma.

Dokrkvana obalka hodena do kuta
— by bola, keby ju bol koncipient advoKATA CHUDOBNYCH
[Mali by ste si uvedomiť, že v prípadnom súdnom spore sa nemôžete brániť tým, že nemáte žiadny majetok. Ste predsa evidovaný ako súkromne hospodáriaci roľník a možno, že ste podali aj žiadosť o dotácie. V prípadnom súdnom spore môžete o tieto peniaze prísť.] ibobab[ ]aka a jeho svokor –
podla zakona priciny a naslednosti – po spravodlivosti –
zaplatili, kebyze sa zas a zas a zas zbabelo nevyhybali prevzatiu zodpovednosti za svoje ciny.

Dokrkvana obalka hodena do kuta
— bude O hladani spravodlivosti na Slovensku

A kedze ide o meno, o dobre meno
mojho najlepsieho priatela
teda mna
urobim nadpracu za ..( Začína to prácou.. Začína to dobre.)

Videli sme tych, ktori vystierali ruky,
mali ich prazdne a este bola tma,
po nasich uliciach odvtedy presli veky,
zobudili sme sa zo zleho sna.

Slubili sme si lasku, slubili vraviet pravdu len,
slubili sme si vydrzat, slubili sme si novy den.

[Preň. A pre Teba, otec.]

[K blahoželaniu sa pripája brat Mikuláš] [ASDKÚ]

str.1

11 augusta, 2013 8:11 pm

jaro lesnak

Drahi spoluobcania, poniektori z Vas, pardon, z nas sme si slubili, pardon, pardon, spolocne sme slubili Vam, najdrahsi spoluobcania, na svoju cest a svedomie, ze budeme riadne plnit svoje povinnosti, ochranovat zaujmy obce … aj proti

[KOMU: ovvs(at)sk.vs.sk
text: jeho vec]

[Tyka sa to vsak v podstate vsetkych – pripomina publicista Juraj Hrabko – je potom totiz iba otazkou casu, kedy pride rad aj na nich. Ak sa nepostavia na odpor uz vtedy, ked sa krivdi inym a ked sa statna moc sprava nasilne. Isto, stale plati, ze stat je organizovane nasilie, ale aj, ze zakladom statu je sloboda alebo ze stat bez spravodlivosti nie je nic ine, ako rozsiahla banda.]

Nie, nie, vazne, vazeny pan starosta: ak sa naozaj nechcete vclenit do procesu skumajuceho AKO – v ramci existujuceho legislativneho ramca – ELIMINOVAT PODVODY PACHANE NA SENIOROCH – tak nie, ale ak iba vahate – neuvazujte, prosim, o mojom polozartom/polovazne vyslovenom navrhu prilis dlho..

Lebo … ak danovy poradca spol. MIKIMO, s.r.o., mi do 36 hodin neposle oskenovane potvrdenie o tom, ze jeho klient – Mikulas L. (1944) zaplatil pokutu akoze aj za mna – k comu ho tu a teraz opatovne vyzyvam, podam v zakonnej lehote odpor.. s cielom dosiahnut vyrok:
Ing. Jaroslav Lesnak – nevinny v celom rozsahu.
A Vase vyjavenie moze byt jeho integralnou sucastou.

S pozdravom

[Len si to predstavte, pani..( dopln podla potreby)!

Pri svidnickom vodopade lezi chlapik, prednosta obvodneho uradu mu dava masaz srdca (krv, spod ruk mu trcia zlomene rebra), odborny radca mu cituje prislusny paragraf zakona c. 372/1990 Zb. o priestupkoch v zneni neskorsich predpisov a obvinuje ho z rusenia verejneho poriadku hlukom (volanie o pomoc prekrocilo hygienikmi povolenu hranicu hluku v meste) a budenia verejneho pohorsenia (pri topeni sa mu zosmykli plavky). A v popredi mu nacelnik mestskej policie udeluje blokovu pokutu.
(Pan Fedor) Vico by to vedel nakreslit!!]/1. virtualny
asistent poslankyne Narodnej rady SR Mgr. Heleny Mezenskej

[& Y Not?!] [Slusne Slovensko potrebuje leadera]

Pozn.: Vypozicaj si Moj experiment s pravdou
Pozn.: Preboha naco? (som si to poznamenal)
Pozn.: A-hahaha!

str. 2

18 augusta, 2013 7:00 pm

jaro lesnak

Obvodny urad Svidnik
Odbor vseobecnej vnutornej spravy
Sovietskych okupantov 102
089 01 Svidnik

Cislo: ObU-SK-OVVS/2013/03386-05/303,304-Pr.

Vybavuje: JUDr. Dusa(n) […]

V Radome 12. [az 22.]9.2013

Vzdy budte spravodlivy. Tym sa jednym zavdacite, druhych ohromite. (G.B. Shaw)

VEC: PISOMNA VYPOVED

Ja, dolupodpisany ten a(lebo) ten, narodeny vtedy a(lebo) vtedy, trvala bytom tam
a(lebo) tam, si udalosti z uvedenych dni pamatam zhruba takto:

Den 1.:

Zda sa, ze ktosi vedla mna kraca –
na cele vraska:
v laskavom oku jakoby krotka
vycitka nema: [Mikulas, Mikulas]
-preco si [???]

Coca-cola lite, ja* a kolektiv

Idem smerom k traktoru. M.L. odchadza prec. Kyvnutim ruky zastavujem traktor, vystupujem na schodik, otvaram dvere a hovorim: Feri, Feri, ty nevidis tie kolaje, co ostavaju za tvojim traktorom.. Jemu je to jedno, lebo on vie, ze na buduci rok tu uz kosit nebude** Ale keby toto videl moj otec – dostane infarkt. Chvilu sa dohadujeme, potom traktorista telefonuje M.L. Ked ten dojde na svojej stvorkolke, traktorista mu volne prerozprava moje vyhrady. M.L. ma chvilu uraza a dehonestuje, potom telefonuje zatovi a nakoniec zaveli: Kasli nanho. Sadaj do traktora a kos! Ved on ti pred traktor nelahne..
Oj, tak toto ja naozaj nepotrebujem, povie traktorista a doda: Vy sa musite dohodnut.. Potom pridem.
Naco sa vsetci rozchadzame domov.

**[…]

Den 2.: […]

Dva dni. Jeden skaredsi ako druhy.

str. 3

23 septembra, 2013 3:31 am

jaro lesnak

Ronald Wright – povedal: Neviem, co vyhra – mudrost alebo chamtivost? Viem vsak, ze historia v tomto neposkytuje velmi povzbudivu odpoved. A naozaj:

hovorili mi, ze sa to (uz) neda, ze potrebujem splnomocnenie, ze potrebujem suhlas – az kdesi z ceskeho pohranicia.. (ale kto dal suhlas, kto dal pokyn – im,
a s koho tichym pozehnanim spoprehadzovali parcely v nasom chotari –
ako vietor
na jesen
prehadzuje listie
– k tomu by sa vraj radsej
nevyjadrovali( a nedajboze, polozit – si – otazku: cui bono, mon ami?))

KDE (ne)BOLO (uprimnej snahy), TAM BOLO,
BOLO RAZ JEDNO – sejkspir by napisal: smradlave( dno?)( bahno?)

– a kto (to) tam teda (najlepsie z-)vladol, pani ucitelka?
– michal malacina. tvoj prapra…dedko, misko.
lebo povysil hladanie pravdy nad kohokolvek sebecky zaujem. lebo ho tak ucili.

ze kde je [politicka] vola, tam je.. dnes cyklochodnik.

[Ibaze vekom clovek vidi veci akosi inak. Komplexnejsie. A on velmi rychlo pochopil, ze zakon c. 180/1995 Z.z. o niektorych opatreniach na usporiadanie vlastnictva k pozemkom je – diabolsky sofistikovane – pokusenie. Je cesta. Do pekla.
V nasom pripade vydlazdena tymi najlepsimi umyslami poslancov NR SR.]

[Nerozhoduju dobre umysly, ale vysledok( sudruhovia)]

[Bože, daj mi pokojnú myseľ, aby som prijal veci, ktoré zmeniť nemôžem.
Daj mi silu, aby som zmenil veci, ktoré zmeniť môžem.
A daj mi múdrosť, aby som rozlíšil jeDNO od druhého.]

Otče náš, ktorý si na nebesiach,
posväť sa meno tvoje,
príď kráľovstvo tvoje,
buď vôľa tvoja ako v nebi, tak i na zemi.
Chlieb náš každodenný daj nám dnes
a odpusť nám naše viny,
ako i my odpúšťame svojim vinníkom,
a neuveď nás do pokušenia,
ale zbav nás Zlého.
(Lebo tvoje je kráľovstvo a moc i sláva,
Otca i Syna i Svätého Ducha,
teraz i vždycky i na veky vekov.) Amen.

O lenivom KaPor-ovi mozno niekedy inokedy. A mozno nikdy.

Now it’s time to say good night

p. 5

13 októbra, 2013 9:41 pm

jaro lesnak

— —– Hoj, mor ho! detvo mojho rodu,
kto kradmou rukou siahne na tvoju OP;
a co i dusu das v tom boji divokom:
Mor ty len, a vol nebyt, ako byt otrokom. –

Coca-cola lite, Samo a ja, jaro lesnak

12 marca, 2014 4:15 am

jaro lesnak

UWAGA! UWAGA! Úvaha( O Solidarności.)

MATKA TEREZA:

Kalkatu najdes na celom svete. Potrebujes na to len oci.

jaro.lesnak:

Ziadost o pohotove

poskytnutie jednorazovej financnej pomoci

aneb

Nadacia [ ??? ] pomohla

V mene mojej..( viac info na j.lesnakova(z)gmail.com),

Vas uctivo ziadam o promptny financny prispevok

Predcislie uctu: 000000

Cislo uctu: 0020198990

Kod banky: 6500

Suma: 990 € 13 cent/-ov

Variabilny symbol: 901501323

Specificky symbol: 0498

pretoze

– Vyska dlhu pani Marie je k dnesnemu dnu 1526,57 € a kazdy den narasta o uroky z omeskania vo vyske 2,64 €. Uhradou istiny, k dnesnemu dnu, vo vyske 990,13 € (17.3.2014 bola pripisana dalsia platba, ktora este vcera, ked som Vam pisala vysku istiny, nebola naparovana na zmluvu) by sa zastavilo urocenie /Adriana Kaiserova, JUDr./ – a predislo sa /Jaroslav Lesnak, Ing./ najhorsiemu moznemu scenaru: exekucii strechy nad hlavou (zivotom tazko skusanej) osemdesiatrocnej susedy..

Dakujem velmi pekne za pochopenie.

S uctou a srdecnou vdakou

komu: cpf(z)changenet.sk

:Snazime sa mat sk.oci otvorene.www,

byt vnimavi, a flexibilne reflektovat potreby okolia.

Andrea Cocherova

:DOBRY SKUTEK

…je vic nez dobra rada.

Mgr. Barbora Hruba

21 marca, 2014 6:30 pm

jaro lesnak

(Vraj) Nic se take tajne (nikdy) nepeklo,
zebi (neskor) nevislo na svetlo.

790. mudroslovie Jana Lazorika

Ten napad nestal ani za fajfku dohanu, vazeny pan advokat, lebo –
odhliadnuc od toho, ze klient Vasho koncipienta mu prenechal dom,
v ktorom byva, a najmilsiu dceru, co je uz samo o sebe dost zavazujuce,
Vas koncipient je osobne zainteresovany v predmetnom spore /Ako danovy
poradca MIKIMO s.r.o. profituje zo statnych dotacii, ktore eserocka
… cerpa./, takze jeho schopnost objektivne posudit, precitit pocit
podlej zrady, ktorej sa dopustil na svojich bratoch Vas klient.. v myslienkach.. je..

Ked som ho vcera o desiatej hodine navstivil v jeho kancelarii, ako
ste mi to dohodli – za co Vam touto cestou velmi pekne dakujem, najprv
na mna vytiahol vodu (vraj, pripojte bezplatne mojho svokra k vode,
potom budeme jednat o pode), ale ked som ho priatelsky upozornil, ze
toto sme si uz hadam s jeho manzelkou a dcerami vysvetlili, vyzval ma,
aby som predniesol svoj navrh.. Nestihol som vsak ani dopovedat prvu
vetu: Moj otec sa domnieva, ze spravodlive bude iba take riesenie,
ktore bude aj vzajomne vyhodne (t.j. my neziadame nic z toho, na co
mame podla takmer kazdeho osloveneho pravnika CPP legitimny narok –
dodatocna pozn. JL), preto navrhujem, aby sme si to bremeno prehodili:
ak on doteraz 20 rokov uzival pozemky okolo nasho domu a my najma
chotaren, tak ja mu teraz /kedze o nu prejavil tak enormny zaujem, ze
nevahal posliapat tazkymi traktorami [vdacneho?] p. Salona [SHR, s.r.o.]
20 rokov respektovany dohovor.., tak ja mu teraz /v casovo obmedzenej ponuke//
ponukam chotaren a na oplatku chcem uzivat pozemky okolo nasho..
a nacrtnut mu ceruzkou na mape ako si to predstavujem – uz ukazoval prstom na dvere hovoriac mi: Vypadni!

Tak neviem, vazeny pan advokat, (ma este cenu spekulovat o tom) aky
ucel mal (sledoval akoze) Vas list zo dna 14.6.2013?

A aku vypovednu hodnotu /o kom? o com?/ mali jeho slova zo dna 12.8.2013 /Urobte ustretovy krok (t.j. zapojte bezplatne mojmu svokrovi vodu)a ja Vam zarucim,
ze moj svokor Vam nebude klast ziadne prekazky pri vykone cinnosti
sukromne hospodariaceho rolnika aj na tych pozemkoch, ktore
doteraz obhospodaroval..“/? Si urobte nazor sam.

Z osvetoveho strediska som zamieril priamo do svidnickeho CPP a
prejavil zaujem o mediaciu.. (Mimochodom, ja po tomto rieseni poskulujem odvtedy, vazeny pan advokat, co mi bol doruceny Vas list, zial, pre mna prijatelna

pani Mezenska [inak iniciatorka peticie Za zachranu slovenskej pody.
Peticny harok najdes na http://www.peticie.com/peticia_za_zachranu_slovenskej_pody%5D

sa teraz naplno venuje prezidentskej kampani a potom ju [zrejme]cakaju este volby
do europarlamentu..) A co Vy? Co si o takomto sposobe riesenia rodinnych sporov myslite Vy, vazeny pan advokat?

S pozdravom

Ing. Jaroslav Lesnak

P(an)S(pravodlivy):, v CPP som dostal – verte alebo neverte –
s poznamkou: to mate gratis – hned niekolko velmi dobrych tipov
a usmerneni [za co im touto cestou velmi pekne dakujem. [004]].
A nebudem tajit, vazeny pan koncipient [a slovutny pan likvidator
JRD „Radomka“ v1], s jednym z nich sa uz celkom intenzivne
pohravam.. V Radome, dna 13.2.2014 o 10:39

str. 7statocnych verbuje

27 apríla, 2014 6:58 am

jaro lesnak

Akceptujuc vyrok Francoisa da la Rochefoucaulda:

Vetsina nasich chyb se da omluvit spise
nez prostredky, kterymi se je snazime utajit

… navrhujem, aby sme si to bremeno [dokazne, zoci-voci prekvapivym uzemnym narokom
pani Boglarskej (plavajuca parcela C-KN 672/3)] prehodili …

str. 7 statocnych verbuje

[Cislo 1 si svojim cinom vypytal uz nebohy Jan Cula.
Cislo 2 uz nebohy Michal Malacina.]

30 apríla, 2014 3:40 am

louboutin pour homme

» Zlaté vedro Milana Capáka získalo mesto Trnava
louboutin pour homme http://usol.dk/fr/louboutin-homme.php?p=louboutin-pour-homme

16 mája, 2014 7:22 am

jaro lesnak

To, co teraz napisem, je tak detsky naivne, tak jeziskodarcekovske, ze pochopim, ak sa stanem objektom nemiestnych krcmovych zartov, ale – citiac oporu v clanku.. v clanku.. Pardon, pardon, nie som expert na ustavu, takze inak:

To, co teraz napisem, je tak detsky naivne, tak jeziskodarcekovske, ze pochopim, ak sa stanem objektom nemiestnych krcmovych zartov nielen v miestnej krcme, ale – citiac oporu v clanku zverejnenom v tradicnych novinach sucasneho krestana c. 7 na str. 8 – 9 sa odvazujem dufat, ze moje uprimne slovo padne – skor ci neskor – na urodnu podu..
a tato viera mi dava silu pokracovat..

S ospravedlnujucou otazkou Tomasa Janovica

Je vari dobrodruhom,
kto hlada dobro v druhom?

jaro lesnak

16 mája, 2014 7:31 am

ralph lauren tracksuit bottoms

It’s perfect! So beautiful, exactly like the description. I recomend!Good day! Thanks for your submission! The quality of the product are very happy!Thank you very much! Bag super! High quality. Recommend

7 júla, 2014 1:23 pm

ralph lauren sweaters

Linda. porem um pouco curta pra mim.. eles tinham que fazer um pouco maior o comprimento pq nos brasileiras somos mais altas.. rsrs mas enfim eu gostei !!!Will defenitly buy again. Great shirt and great quality And those who are actively engaged in running or cycling, that is inflated legs, these jeans should be taken with some reserve. Pockets

7 júla, 2014 1:25 pm



Guides chaines

e3300eb16b6f8e5bae9c229bc9332b8bLet us get one thing clear, first. All women are working women. Some may work just within their homes and others outside as well, but they all work. It is common to hear housewives, when asked what they do,Michael Kors Handbags, to euphemistically answer, ‘nothing’. Well, nothing could be further from the truth. Their job is, in fact, the hardest job there is. Twenty-four seven, year in year out, no benefits, no leave, no appreciation.

29 novembra, 2014 3:24 pm

jaro lesnak

Slovenske, ale svetove

Gratulujem, Jozef.

Ale pome k veci:

Boj proti zlu
v nas
a
medzi nami
vzdy bol a bude
isto chapete
neverending story

preto

pomozte mi, prosim

[napr. aj osvojenim si tejto vyzvy:

Vazene dochodkyne, vazeni dochodcovia,

aj Vam odisiel okolo roku 1995 niekto blizky
a dedicske konanie po nebohom ste museli robit na niekolkokrat,
lebo ste sa vo vsetkom spolahli na statom prideleneho notara?
A ked ste sa voci takymto sposobom predrazovanej sluzbe nesmelo
ohradili, bolo Vam povedane, ze na vine je Sprava katastra
vo Svidniku, resp. nou dodane nekompletne podklady?

Vazena poskodena, vazeny poskodeny,

napiste nam o svojich skusenostiach a my
Vase staznosti skompletizujeme, a nasledne
preposleme kompetentnym organom
na riesenie.]

dotkat
siet dobra, priatelia.

Dakujem.

19 marca, 2015 3:15 am

jaro lesnak

Moct si tak povedat

[Každý deň stretnúť človeka,
to stačí.
A nech sa všetko mení, nech čas uteká,
nech zosýpa sa staré
a nech sa taví v novom vare,
nech tuhne v odolnejšie tvary –
a keď aj prídu miesto splnov zmary:
nech sa páči,
dáš všetko bez ľútosti
do kotla premien, do taviacej pece –
svoj ošúchaný päták starý,
ale
každý deň stretnúť človeka.
No nie v plači.
Nie strachopuda, ktorý narieka.

Každý deň stretnúť človeka,
obráteného tvárou do diaľky
vo vetre, ktorý fičí vôkol hlavy.

Každý deň stretnúť človeka
na palube,
ako sa vzpína dychtivý a nedočkavý
obzorov nových za obzorom,
kým raci
spätkujú sami ku záhube..]

by bolo idealne
citatel moj zadumcivy

ale budme realisti

z cyklu
Na potulkach
revirom
PZ Vlcie udolie

7 apríla, 2015 2:45 am

jaro lesnak

Moct si tak povedat

[Každý deň stretnúť človeka/ v zrkadle/
to stačí.]

by bolo idealne
citatel moj zadumcivy

ale budme realisti

a la jaro lesnak

z cyklu
Na potulkach
revirom
PZ Vlcie udolie

P.S.:

[Hej, vraj sa nezmestím do vlastnej kože
Hej, vraj som s každým na nože
Hej, vraj sa mám vrátiť tam, kam pat…]

13 apríla, 2015 2:45 am

Pridať komentár