« Všetky články

Odkazprestarostu.sk podporí CEE Trust

Radi by sme sa s Vami podelili o dobrú správu. Pred pár týždňami nám CEE Trust oznámil, že sme získali grant vo výške 45 480 amerických dolárov pre ďalší rozvoj a propagáciu portálu Odkazprestarostu.sk. Obstáli sme v silnej konkurencii. O grant sme sa uchádzali spolu s ďalšími 25 neziskovými organizáciami zo Slovenska. Táto správa je pre nás veľmi dôležitá. Odkazprestarostu.sk bol až na pár menších grantov a príspevkov od individuálnych darcov  dlhodobo financovaný len z vlastných zdrojov Inštitútu pre dobre spravovanú spoločnosť. Za portálom, tak ako ho máte možnosť poznať dnes, sú stovky hodín dobrovoľníckej práce a nadšenia viacerých ľudí. Získanie grantu od CEE Trust je pre nás povzbudením a signálom, že Odkazprestarostu.sk je dobrý projekt a zámery, ktoré s ním máme v blízkej budúcnosti, môžu byť užitočné pre širokú verejnosť.

Grant sme získali v rámci priority rozvoja miestnych a regionálnych nástrojov prispievajúcich k zvýšeniu participácie občanov, ktorí sa bežne nezapájajú do verejného života s dôrazom na využitie nových informačných a komunikačných technológií. Aktivity z grantu sú rozvrhnuté na jeden rok. Chceme, aby niektoré z nich boli pre Vás prekvapením, a preto si ich v tejto chvíli ešte necháme pre seba. Ale môžeme Vás uistiť, že sa máte na čo tešiť.

Zatiaľ Vám môžeme aspoň prezradiť, že v najbližších mesiacoch portál Odkazprestarostu.sk rozšírime do ďalších slovenských miest, aby stále viac a viac obyvateľov malo možnosť dať samosprávam vedieť, čo im v ich okolí prekáža. S portálom pôjdeme aj do škôl, lebo si myslíme, že aj školy sú jedným z miest, ktoré by mohli a mali hovoriť o vzťahu k svojmu mestu. Okrem toho užívateľom zjednodušíme zasielanie podnetov, pravidelných prispievateľov odmeníme výhodami a pre všetkých priaznivcov portálu pripravíme nekonvenčné stretnutia plné zaujímavého obsahu a inšpiratívnych ľudí.

Aby ste sa o všetkých novinkách dozvedeli včas:

navštevujte nás na stránkach www.odkazprestarostu.skwww.governance.sk,

sledujte nás na twitteri na @vase_okolie,

a pridajte si nás na https://www.facebook.com/odkazprestarostu a https://www.facebook.com/institut.sgi.

Tešíme sa na stretnutia s Vami.

CEE Trust ešte raz ďakujeme za ich štedrú podporu.

Mária

Pridať komentár