« Všetky články

Aplikácie umožňujú modernú, jednoduchú a lacnú komunikáciu

Mobilný telefón s prístupom na internet má dnes takmer každý, podľa výskumu GFK už v roku 2018 vlastnilo smartfón až 65% Slovákov a toto číslo neustále rastie. Trendu sa postupne prispôsobujú aj samosprávy, vďaka čomu sa výrazne zjednodušuje ich komunikácia s obyvateľmi.

Priznajme si, málokto sa pristaví pri úradnej tabuli pred mestským či obecným úradom, alebo si pravidelne prezerá webovú stránku samosprávy, aby na nej hľadal prípadné novinky. Všetci chceme byť informovaní hneď, stručne a výstižne. To, čo v minulosti dokázal zabezpečiť len tzv. SMS rozhlas (hromadné rozposlanie SMS správ), však dnes už bez problémov zvládne mobilná aplikácia. Nemusíte ani zvažovať pri každom ozname, či ho rozosielať, keďže každá správa by znamenala ďalší finančný náklad. Mobilných aplikácií, ktoré takúto službu dokážu zabezpečiť, existuje viac, pokiaľ však využívate Odkaz pre starostu, nemusíte hľadať ďalej.

Na nový oznam sú obyvatelia v aplikácii Odkaz pre starostu upozornení ihneď 

Odkaz pre starostu ponúka modernú mobilnú aplikáciu pre Android a iOS, ktorá slúži nielen na nahlasovanie podnetov vo verejnom priestore samospráv, ale aj na komunikáciu miest a obcí so svojimi obyvateľmi. V administračnom systéme Odkazu pre starostu pre samosprávy môžete za pár sekúnd vytvoriť oznam a pridať k nemu fotografiu. Pokiaľ ide o oznam o konaní nejakej udalosti, ako napríklad kultúrnej akcie, je možné zvoliť aj dátum jej konania.

Hneď, ako samospráva oznam odošle, používateľovi aplikácie príde upozornenie, tzv. push notifikácia, ktorá sa objaví na jeho telefóne. Podobne ako správu na facebooku či nový mail si tak užívateľ môže hneď prečítať aj oznam od svojej samosprávy. Keďže Odkaz pre starostu pôsobí v desiatkach samospráv, pri inštalácií aplikácie si užívateľ vyberie, od ktorej samosprávy chce oznamy dostávať a toto nastavenie si v aplikácii môže kedykoľvek upraviť. Nemusíte sa tak obávať, že sa váš oznam nedostane k vašim obyvateľom.

Napíšte nám a pomôžeme vám s propagáciou

Pokiaľ chcete zasielať oznamy svojim obyvateľom, nebude vás to stáť nič navyše – táto služba je súčasťou balíka Odkaz pre starostu PRO. Pred začiatkom využívania vám odporúčame informovať o novom spôsobe komunikácie svojich obyvateľov aj ďalšími komunikačnými kanálmi – napríklad cez svoju webovú stránku, či obecné/mestské noviny, aby si čo najviac obyvateľov stiahlo mobilnú aplikáciu a zvolilo odosielanie oznamov od vašej samosprávy. Radi vám pri propagácii pomôžeme a poskytneme materiály, stačí nás kontaktovať na odkaz@odkazprestarostu.sk.

 

Blog je súčasťou projektu Participácia, informovanosť a tvorba verejných politík na úrovni samospráv – Odkaz pre starostu 2.0 podporeného z Európskeho sociálneho fondu cez Operačný program Efektívna verejná správa.

Jeden komentár


Pridať komentár

Comments RSS and TrackBack Identifier URI ?

biely faucet

Máte pekný blog. Pekná práca

3 októbra, 2020 6:44 am

Pridať komentár