« Všetky články

Hľadáme Lovcov stratených podnetov!

Viete, že Bratislava je plná stratených podnetov? Niektoré z nich vyzerajú roky stále rovnako, iné sú už dávno vyriešené. Staňte sa našimi lovcami a pomôžte nám overiť čo najviac podnetov! Zapojte sa do súťaže ako 1-5-členné tímy a najlepších z vás odmeníme balíčkami od spoločnosti Curaprox, dizajnovými ponožkami slovenskej značky Fusakle, homeopatickým tričkom z dielne Kompot.SK, risografikou od Lucie Žatkuliakovej a drobnosťami od Odkazu pre starostu.

Podujatie sa koná vďaka podpore Nadácie mesta Bratislavy

Pravidlá súťaže

1. Vytvorte 1-5-členný tím a prihláste sa pomocou formulára na 30. októbra 2021. Prihlásiť sa je možné najneskôr do 29. 10. 2021 20:00 cez registračný formulár. Pre registráciu je potrebné vytvorenie profilu na Odkazprestarostu.sk, je však možné súťažiť aj s už existujúcim užívateľským účtom.

2. V sobotu 30. októbra overte kdekoľvek v Bratislave čo najviac neriešených podnetov v aplikácii Odkaz pre starostu. Na interaktívnej mape Neriešených podnetov si vyberiete tie, ktorých aktuálny stav pôjdete fyzicky overiť a následne jednoduchým pridaním fotografie aktualizujete stav podnetu. Náš administrátor fotografiu overí a podnet podľa potreby zašle samospráve na opätovné riešenie.

3. Kedykoľvek počas súťažného dňa nám môžete poslať foto svojho tímu na lovcipodnetov@odkazprestarostu.sk. Radi vašu prácu pochválime na sociálnych sieťach a s vaším súhlasom označíme vás alebo vašu firmu v našich príspevkoch.

4. V nedeľu vyhodnotíme, ktorý tím úspešne overil najviac podnetov. Odmeníme ho krásnymi cenami a večnou slávou.

Podrobné pravidlá súťaže „Lovci stratených podnetov“ nájdete tu.

FAQ – Najčastejšie otázky

Môžem sa zúčastniť, aj ak nemám profil na Odkaze pre starostu?

Nie, pred prihlásením si profil založte priamo v aplikácii Odkaz pre starostu, alebo na www.odkazprestarostu.sk

Kde a ako stiahnem aplikáciu Odkaz pre starostu?

Aplikáciu Odkaz pre starostu podporuje operačný sustém iOS aj Android, nájdete ju v obchode s aplikáciami. Aplikácia Odkazprestarostu pre iOS   Aplikácia Odkazprestarostu pre Android

Môžem sa zúčastniť, aj keď nemám tím?

Samozrejme, zúčastniť sa môžete aj bez tímu. Šikovným jednotlivcom nebudeme stáť v ceste!

Ako zistíte, že patríme všetci piati do jedného tímu?

Ako výsledky každého tímu budeme rátať overené podnety na všetkých účtoch, ktoré nahlásite v prihlasovacom formulári, každý člen tímu teda môže používať vlastný profil a telefón. 

Ako nájdem svoju e-mailovú adresu v aplikácii Odkaz pre starostu?

Mailovú adresu, ktorú ste zadali pri registrácii si overíte v pravom dolnom rohu v časti Profil >> Nastavenia >> Profil.

Ako overím podnet v aplikácii Odkaz pre starostu?

Po rozkliknutí podnetu sa v dolnej časti pod diskusným vláknom objaví tlačidlo “Overenie podnetu” – po jeho zvolení budete mať možnosť vybrať, či bol, alebo nebol podnet vyriešený a odfotiť aktuálny stav.

Môžem overovať už overený podnet? 

Nie. Po rozkliknutí podnetu uvidíte jeho diskusiu. Ak má posledný komentár aktuálny dátum a priloženú fotografiu s komentárom “Overenie stavu podnetu – podnet bol vyriešený” alebo “Overenie stavu podnetu – podnet nebol vyriešený”, podnet už overil niekto pred Vami a teda podnet neoverujete. Ak podnet overíte, nebude žiaľ možné takto získaný bod uznať.

Ako zistím, či už bol podnet vyriešený?

Každý podnet obsahuje názov, ktorý orientačne definuje podstatu problému. V niektorých prípadoch nemusí byť z názvu podnetu jasné, o aký problém ide, často sa to dozviete až v jeho popise. Pozorne si prečítajte všetky informácie o podnete a prezrite fotografiu. Na základe toho by ste mali vedieť vyhodnotiť, či sa podnet od poslednej aktualizácie vyriešil, alebo zostal jeho stav rovnaký, prípadne sa zhoršil.

Kde môžeme začať? 

Overovať podnety môžete v rámci celého územia hlavného mesta. Kde v Bratislave začnete, je na vás, takisto kde budete pokračovať, aj kde skončíte. 

Môžeme sa presúvať na kolobežke, prípadne iným dopravným prostriedkom?

Povolené sú všetky štandardné dopravné prostriedky, veríme však, že pobyt na čerstvom vzduchu prospeje vášmu zdraviu i tímovému duchu :)

Musíme ako tím overovať podnety len v jednej lokalite?

Nie je to potrebné, podnety môžete overovať v rámci tímu spoločne, vždy je však započítaná len jedna, prvá, aktualizácia daného podnetu. Spokojne sa teda môžete rozdeliť a stretnúť podľa chuti a osobných možností. Môžete tak zbierať body pre svoj tím aj počas prechádzky s rodinou, či večerného behu. Body v tíme sa budú spočítavať bez ohľadu na to, v ktorej lokalite operujú jednotlivé užívateľské účty.

Ako zistím, či som vyhral?

Výsledky oznámime v nedeľu 10. 10. 2021, prípadne 31. 10. 2021 na blogu Odkaz pre starostu a na našich sociálnych sieťach: www.facebook.com/odkazprestarostu a www.instagram.com/odkazprestarostu.sk

Môžeme sa zúčastniť oboch podujatí?

Účasť na oboch termínoch podujatia je vítaná! Túto možnosť je potrebné zaznačiť v registračnom formulári. Pokiaľ chcete na druhom podujatí súťažiť s iným tímom ako na prvom podujatí, formulár treba vyplniť dvakrát a zaznačiť ten termín, ktorý absolvujete s tímom, ktorý vypĺňate v príslušnom formulári.

Môžem byť členom viacerých tímov?

Nie, cieľom je, aby ste v rámci jedného tímu získali čo najviac bodov a nie delili Vašu pozornosť. V prípade zmeny tímu pred začatím podujatia nám, prosím, napíšte na lovcipodnetov@odkazprestarostu.sk. 

Pridať komentár